KEERKRACHT en NU

Nu is belangrijk.
De tijd vliegt voorbij, je houdbaarheidsdatum komt dichterbij. Twee pubers, met een schoenmaat bijna dubbel zo groot als de mijne (overdreven) en een kleuter die nog 14 dagen aftelt naar 5 jaar, een zoveelste mijlpaal na de slak op het terras, blauwe snoep en komkommers. 
De baby’s zijn plots pubers en foto’s doen terugdenken aan een tijd waarin de druk, de rush heel groot was en ik hoop toch echt bewust in heb gestaan. Poef…voorbij!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik weet dat er vanbinnen toen soms iets vast zat… net zoals nu nog soms gebeurt. Er dan is er een keuze om te gaan kijken of om te blijven staan en sjouwen en te ver-klonteren vanbinnen. Gaan kijken is niet altijd makkelijk, eerlijk: het is soms echt heel moeilijk, wel altijd verhelderend.
Het breekt mijn hart keer op keer als ik mensen zie vermijden, wegvluchten van, boosheid richten tot, niet écht (durven) kijken naar… meestal zichzelf.
Ik kan niet controleren hoe anderen mij zien of hoe ze kijken naar wat ik doe of wat ze van mij denken. Alles wordt gezien door een lens van waar anderen op een bepaald moment in hun leven staan of doorgaan. Ik begrijp dat mensen dan soms liever van weglopen of een deur achter zich toetrekken dan te gaan kijken naar…
En toch blijft die ervaring nog steeds de missie.
Elke dag dankbaarheid ervaren te mogen getuige zijn van mensen die ervoor kiezen om door pijn te gaan en niet erlangs. Want dat is wat we doen en nét daaruit gaan we leren én waardevol leven. Bewust kiezen om met onze ogen open te gaan kijken naar wat er nu werkelijk gaande is. Het moedigste wat een mens kan doen. De afleiding is zo immens groot…en toch is het door het gewroet dat iets anders kan ontstaan.
Leren iets anders DOEN in golven van helen in tijd en ruimte, je laten dragen, leren vragen, connectie maken met jezelf en de grote en kleine mensen rondom jou, hechten, zelfzorg binnenlaten, mogen missen, stevigheid herwinnen om in jouw keuzes te gaan staan.
En plots word je wakker en besef je dat het nu anders is omdat jij jij begrijpt, omdat jij kijkt naar jij, omdat jij jij wordt en je kan niet meer terug.
En het is een steeds bewegende voortdurende reis, een blijvend proces van een leven dat er goed uitziet naar een leven dat goed voelt in het NU.

X Olga